Linjära kulbussningar och stålaxlar

Att använda kulbussningar och stålaxlar är en beprövad teknik som passar i allmänna maskiner, specialmaskiner, jiggar och specialapplikationer. Bosch Rexroths linjära kulbussningar och axlar kan sättas ihop till över 1 000 olika varianter för att möta användares krav och tillämpningar. Produkterna i denna serie har en mängd olika användningsområden, anpassade efter ert behov.

Kulbussningar och stålaxlar som visas upp av en man

Beskrivning

De linjära kulbussningarna finns i en mängd olika utföranden: öppen eller stängd, standard eller korrosionsbeständig, med eller utan låsringar/tätningar, flänsade eller utan fläns. Kulbussningarna klarar en temperatur upp till 200 grader. De har även en lång livslängd och utmärkta köregenskaper då de är tystlåtna, har låg friktion samt kompenserar för snedställning och axelavvikelser.

Stålaxlar finns i ett flertal olika toleranser, antingen som solida eller rörformiga axlar. Stålaxlarna är tillverkade av värmebehandlat stål, rostfritt stål eller hårt förkromat stål. Vi kan erbjuda stålaxlar i en mängd olika diametrar, kapade till önskad längd, med fasning i båda ändar eller bearbetade enligt er ritning. Det går även att få stålaxlar med understöd, vilket är en stor fördel när man har en väldigt lång axel eller höga laster.

Produktdatablad

Produkter

Kulbussningar

Kulbussningar

Diameter: 3–80 mm

Stålaxlar

Stålaxlar

Diameter: 3–80 mm

Längd: upp till 5900 mm

Kan bearbetas: JA