Linjärstyrningar

Linjärstyrningar har en central roll inom avancerad linjärteknik. Denna teknik möjliggör precision och kontroll i rörelsestyrning av maskiner. Genom att integrera linjärstyrningar i ditt system kan du uppnå smidiga rörelser, låg friktion och hög noggrannhet. Valet av linjärstyrning beror ofta på specifika krav och applikationens behov. Vi erbjuder två varianter av linjärstyrningar, linjära bussningar samt skenstyrningar.

Skenstyrningar
Kulbussningar och stålaxlar som visas upp av en man

Våra linjärstyrningar

Fördelar med linjärstyrningar

Precision och repeterbarhet

Linjärstyrningar erbjuder enastående precision och repeterbarhet i rörelser. Genom att minimera fel och avvikelser kan du säkerställa högsta möjliga kvalitet i dina produkter och processer.

Låg friktion

Med linjärstyrningar minimeras friktionen mellan rörliga delar. Detta resulterar i lägre energiförbrukning, längre livslängd på komponenter och mindre slitage.

Lastkapacitet

Avancerade linjärstyrningar har imponerande lastkapacitet, vilket gör dem idealiska för att hantera olika typer av belastningar. Detta öppnar upp för användning inom olika branscher och applikationer.

Olika typer av linjärstyrningar

Det finns flera olika typer av linjärstyrningar, var och en utformad för specifika ändamål och krav. Dessa inkluderar:

Linjära kulbussningar och axlar

Att använda kulbussningar och stålaxlar är en beprövad teknik som passar i allmänna maskiner, specialmaskiner, jiggar och specialapplikationer. Bosch Rexroths linjära kulbussningar och axlar kan sättas ihop till över 1 000 olika varianter för att möta användares krav och tillämpningar.

Kulskenstyrning

Kulskensstyrning är en variant av skenstyrning som använder kulor för att underlätta rörelse längs skenorna. Denna typ är känd för sin överlägsna belastningskapacitet och jämnhet i rörelserna.

Rullskenstyrning

Rullskensstyrning är en avancerad typ av skenstyrning som utnyttjar rullkroppar för att minska friktionen och möjliggöra smidigare rörelser. Den är särskilt lämplig för situationer där låg friktion, hög lastkapacitet och hög precision krävs.

Miniatyrskenstyrning

Miniatyrskenstyrning är utformad för småskaliga applikationer där utrymmet är begränsat. Denna typ av skenstyrning erbjuder kompakt design och hög prestanda även i små enheter.

Användningsområden för Linjärstyrningar

Linjärstyrningar har en bred tillämpning inom olika industrier och områden. Några exempel inkluderar:

Bearbetningsmaskiner: Inom bearbetningsindustrin används linjärstyrningar för att säkerställa exakthet och noggrannhet vid fräsning, svarvning och andra bearbetningsprocesser. Det bidrar till att upprätthålla konsekvent hög kvalitet i tillverkade komponenter.

Maskinverktyg: Användningen av linjärstyrningar i maskinverktyg är avgörande för att möjliggöra smidiga rörelser och hög precision.

Mätningsmaskiner: Inom mätteknik är linjärstyrningar oumbärliga för att uppnå noggranna mätresultat. De bidrar till att minska vibrationer och störningar som kan påverka mätningarna, vilket leder till pålitliga och korrekta mätningar.

Medicinteknik: Inom medicintekniska applikationer används linjärstyrningar för att säkerställa smidiga rörelser i medicinsk utrustning och apparater. De spelar en central roll i kirurgiska robotar, diagnostisk utrustning och andra medicintekniska enheter.

Mikroelektronik: I produktionen av mikroelektroniska komponenter och kretsar är precision och noggrannhet avgörande. Linjärstyrningar möjliggör exakta positioneringar och rörelser, vilket är viktigt för att säkerställa att mikroelektroniska komponenter fungerar korrekt.

Varför ska man köpa Linjärstyrningar av Avans Linjärteknik?

  • Vi har ett stort utbud av linjärstyrningar, både linjära bussningar men framförallt skenstyrningar.
  • Vi har mycket kunskap om linjärstyrningar och ett tätt samarbete med vår partner Bosch Rexroth.
  • Vi erbjuder hjälp med att dimensionera er linjärstyrning till er applikation.

Kontakta oss idag för mer information om vårt utbud av linjärstyrningar och hur vi kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.