Servosystem

Elektriska driv- och styrsystem (servosystem) är automatiseringslösningar för den moderna fabriken. Servosystem används för att kontrollera och driva elektriska maskiner och apparater. Dessa system kan variera i storlek och komplexitet beroende på tillämpningen.

Servodriver
Servomotor

Våra servosystem

Vad är ett servosystem?

Ett servosystem är en automatiseringslösning som används för att kontrollera och styra rörelse och kraft med hög precision. Det består vanligtvis av elektriska styrningar, drivenheter och motorer, samt innovativa programvarulösningar och app-teknik som möjliggör helt anslutna applikationer. Servosystem används i en mängd olika tillämpningar, inklusive industriell automation, fordonsteknik, robotik och processkontroll. Genom att använda servosystem kan man effektivisera och automatisera olika processer, vilket leder till förbättrad prestanda och produktivitet.

Fördelar med servosystem

Servosystem erbjuder en rad fördelar som gör dem oumbärliga inom många industriella och tekniska områden:

Exakt kontroll

Med hög precision kan servosystem reglera rörelser och krafter, vilket är avgörande för tillämpningar där noggrannhet är kritisk.

Flexibilitet

Tack vare deras skalbarhet kan servosystem anpassas för att möta specifika krav i olika applikationer.

Effektivitet

Servosystem bidrar till energieffektivitet genom att optimera driften av elektriska maskiner och minska energiförluster.

Integrering

Med intelligenta komponenter och programvarulösningar möjliggörs en sömlös integration med andra system, vilket skapar en helhetslösning för automationsbehov.

Tillämpningar av servosystem

Servosystem används i en mängd olika tillämpningar där exakt kontroll och styrning av rörelse och kraft är nödvändig. Några av de vanligaste användningsområdena inkluderar:

Industriell automation

I produktionslinjer och tillverkningsprocesser används servosystem för att automatisera och optimera driften, vilket leder till ökad effektivitet och minskade produktionskostnader.

Fordonsteknik

I moderna fordon används servosystem för att förbättra prestanda och säkerhet, exempelvis i styrsystem och bromssystem.

Robotik

I robotar är servosystem avgörande för att uppnå exakt och smidig rörelse, vilket är viktigt för robotens funktionalitet och effektivitet.

Processkontroll

Inom processindustrin används servosystem för att reglera och övervaka olika processer, vilket säkerställer kvalitet och konsistens i produktionen.

Vår partner: Bosch Rexroth

Genom vårt samarbete med Bosch Rexroth kan vi erbjuda en portfölj av servosystem som tillhandahåller kompletta automationslösningar. Bosch Rexroths senaste servosystem, ctrlX, kombinerar rörelse-, robot- och logikkontroller i ett enhetligt system. Med denna avancerade lösning kan du utforska en ny värld av automatisering som uppfyller de högsta kraven på prestanda och flexibilitet.

Utforska möjligheterna med servosystem

På Avans Group är vi dedikerade till att leverera högkvalitativa servosystem som uppfyller dina specifika behov. Med våra innovativa lösningar kan du automatisera och förbättra dina processer, oavsett vilken bransch du verkar inom.