Skenstyrningar

En skenstyrning består av en skena och åkvagn och tillsammans utför de den linjära rörelsen i er maskin. Skenstyrningar drivs antingen med kullager eller rullager, vilket ger bra momentupptag, låg friktion och hög lastkapacitet. Vi tillhandahåller ett brett sortiment av skenstyrningar som kan anpassas till de flesta applikationer. Vanliga användningsområden är i bearbetningsmaskiner, maskinverktyg, mätningsmaskiner, medicinteknik och mikroelektronik.

Skenstyrningar

Våra skenstyrningar

Vad är skenstyrningar?

Skenstyrningar är en central aspekt inom avancerad linjärteknik. Denna teknik möjliggör precision och kontroll i rörelsestyrning av maskiner. Genom att integrera skenstyrningar i ditt system kan du uppnå smidiga rörelser, låg friktion och hög noggrannhet.

Fördelar med skenstyrningar

Precision och repeterbarhet

Skenstyrningar erbjuder enastående precision och repeterbarhet i rörelser. Genom att minimera fel och avvikelser kan du säkerställa högsta möjliga kvalitet i dina produkter och processer.

Låg friktion

Med skenstyrningar minimeras friktionen mellan rörliga delar. Detta resulterar i lägre energiförbrukning, längre livslängd på komponenter och mindre slitage.

Lastkapacitet

Avancerade skenstyrningar har imponerande lastkapacitet, vilket gör dem idealiska för att hantera olika typer av belastningar. Detta öppnar upp för användning inom olika branscher och applikationer.

Olika typer av skenstyrningar

Det finns flera olika typer av skenstyrningar, var och en utformad för specifika ändamål och krav. Dessa inkluderar:

Kulskenstyrning

Kulskensstyrning är en variant av skenstyrning som använder kulor för att underlätta rörelse längs skenorna. Denna typ är känd för sin överlägsna belastningskapacitet och jämnhet i rörelserna.

Rullskenstyrning

Rullskensstyrning är en avancerad typ av skenstyrning som utnyttjar rullkroppar för att minska friktionen och möjliggöra smidigare rörelser. Den är särskilt lämplig för situationer där låg friktion, hög lastkapacitet och hög precision krävs.

Miniatyrskenstyrning

Miniatyrskenstyrning är utformad för småskaliga applikationer där utrymmet är begränsat. Denna typ av skenstyrning erbjuder kompakt design och hög prestanda även i små enheter.

Användningsområden för skenstyrningar

Skenstyrningar har en bred tillämpning inom olika industrier och områden. Några exempel inkluderar:

Bearbetningsmaskiner: Inom bearbetningsindustrin används skenstyrningar för att säkerställa exakthet och noggrannhet vid fräsning, svarvning och andra bearbetningsprocesser. Det bidrar till att upprätthålla konsekvent hög kvalitet i tillverkade komponenter.

Maskinverktyg: Användningen av skenstyrningar i maskinverktyg är avgörande för att möjliggöra smidiga rörelser och hög precision.

Mätningsmaskiner: Inom mätteknik är skenstyrningar oumbärliga för att uppnå noggranna mätresultat. De bidrar till att minska vibrationer och störningar som kan påverka mätningarna, vilket leder till pålitliga och korrekta mätningar.

Medicinteknik: Inom medicintekniska applikationer används skenstyrningar för att säkerställa smidiga rörelser i medicinsk utrustning och apparater. De spelar en central roll i kirurgiska robotar, diagnostisk utrustning och andra medicintekniska enheter.

Mikroelektronik: I produktionen av mikroelektroniska komponenter och kretsar är precision och noggrannhet avgörande. Skenstyrningar möjliggör exakta positioneringar och rörelser, vilket är viktigt för att säkerställa att mikroelektroniska komponenter fungerar korrekt.

Varför ska man köpa skenstyrningar av Avans Linjärteknik?

  • Vi har ett stort utbud av skenor och åkvagnar på lager för omgående leverans
  • Vi har mycket kunskap om skenstyrningar och ett tätt samarbete med vår partner Bosch Rexroth
  • Vi erbjuder hjälp med att dimensionera er skenstyrning till er applikation

Kontakta oss idag för mer information om vårt utbud av skenstyrningar och hur vi kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för dina behov.