En produkt, så många användningsområden!

2023-02-15

Vi har tidigare skrivit om hur vi har skapat Lean Production med ett ergonomiskt anpassat packbord till vår verkstad. Nu tänker vi ta upp ett annat användningsområde, nämligen skydd för både maskin och människa.

Att bygga maskinskydd i aluminiumprofiler gör att man kan vara flexibel med dess utformning och anpassa det helt efter behov. Innan man bygger maskinskydd behöver man se över om det är omgivningen och/eller maskinen som ska skyddas. Om det är maskinen som behöver skyddas kan man bygga ett tätt maskinskydd som gör att det inte kommer in smuts och damm i maskinen.

I de fall det är omgivningen som ska skyddas från maskinen behöver skyddet inte vara helt tätt med glaspaneler och liknande. Det räcker att man bygger ett skydd runt maskinen för att undvika att människor kommer i kontakt med exempelvis rörliga maskindelar. I maskinskyddet kan man sedan montera dörrar, luckor med mera för att göra det enkelt att komma åt maskinen vid underhåll.

Vår partner Bosch Rexroth har tagit fram ett koncept de kallar för EcoSafe. Ecosafe innebär maximal säkerhet som uppfyller alla gällande standarder och förordningar. Komponenterna som ingår i EcoSafe har förmonterade sidoramar som underlättar snabb konstruktion och modifiering.